Jakovljeva poslanica: prijevod i komentar

Jakovljeva poslanica: prijevod i komentar
About the Book

Knjiga prof. Zovkića je, kako sugeriraju i recenzenti prof. dr. sc. Darko Tomašević i izv. prof. dr. sc. Dubravko Turalija, plod je njegova prikupljanog i kritički obrađenog studija Jakovljeve poslanice, prikazan vrlo ozbiljnim, znanstvenim i stručnim pristupom što ga čini prvim znanstvenim komentarom neke biblijske knjige na hrvatskom jeziku, namijenjenim „stručnoj, teološkoj publici“. No, od posebne je važnosti činjenica što je riječ i o novom prijevodu i to u vremenu kada Hrvatsko biblijsko društvo već neko vrijeme radi na novom prijevodu Biblije na hrvatski jezik.

Knjiga „Jakovljeva poslanica. Prijevod i komentar“ – kako i naslov sugerira – obrađuje cjelokupnu Jakovljevu poslanicu počevši „Uvodom u Jakovljevu poslanicu“ u kojem se donose generalne informacije o njezinu kanonicitetu, naslovnicima, te njezinoj duhovnosti i nauku o Bogu. Nakon toga, autor donosi (svoj) novi prijevod Jakovljeve poslanice popraćen opsežnim komentarom.

Knjiga je izašla u izdanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu, u nizu „Radovi“, kao trideset druga knjiga tog niza, a suizdavač knjige je „Glas Koncila“ iz Zagreba.

Details
Author:
Genre: Radovi
ISBN: 9789958747724
List Price: 35, -KM